Vítáme Vás! Na veškeré objednávky máme dopravu ZDARMA!

Detoxikace pomocí přírodních doplňků

matcha

Je těžké ignorovat nebo vyvrátit, že se zvyšuje počet chronických zdravotních problémů, jako jsou autoimunitní onemocnění, cukrovka, obezita, srdeční choroby a rakovina. Vědci naznačují, že míra těchto nemocí a dalších chronických zdravotních problémů roste rychlostí, která je rychlejší, než aby ji šlo vysvětlit změnami v genetice.

Velká část nárůstu špatného zdraví je způsobena tisíci chemikálií, kterým jsme vystaveni každý den: kromě chemikálií v jídle a ve vzduchu to jsou plasty v našich nádobách na potraviny, chemické látky v našem nábytku, chemikálie v našem šamponu, deodoranty atd.

Pointa je, že naše těla jsou toxická. Pravda je, že bez ohledu na to, jak se snažíme, prostě se nemůžeme vyhnout všem toxinům. Vždy budou existovat nějaké probíhající expozice, se kterými nemůžeme nic dělat. A nesmíme zapomenout, že v každém z nás je již vystavena celoživotní expozice, která začala před tím, než jsme se narodili.

Pokud jde o detoxikaci,  jsou zde některé doplňky stravy, z nichž většina i příjemně chutná. 

Matcha

Matcha není obvyklý druh čaje. Na rozdíl od sypaného listového čaje je čaj matcha super jemný prášek vyrobený pouze z napařených, sušených a mletých listů. Když pijete, konzumujete celý list. Dva týdny před sklizní listů se čajové rostliny zastíní, což zvyšuje jejich hladinu chlorofylu a tyto hladiny chlorofylu jsou jedním z důvodů, proč je matcha tak magická. Chlorofyl může pomoci zlepšit funkci jater, což může zvýšit schopnost vašeho těla vyplavit toxiny. Ukázalo se také, že chlorofyl pomáhá při vylučování těžkých kovů, dioxinů a dalších perzistentních chemikálií, jako jsou PBC.

Matcha má 137krát více antioxidantů než běžný zelený čaj. A 20krát více než porce borůvek. Antioxidanty jsou klíčem k prevenci nemocí a jsou jedním z nejlepších způsobů, jak zlepšit vaše zdraví.

Čaj matcha je snadný a zároveň nejchutnější a nejpohodlnější způsob, jak posílit naše detoxikační schopnosti každý den. 

Spirulina

Spirulina je superpotravina, kterou odborníci doporučují pro posílení a zlepšení výživy. Často se používá v detoxikačních a čistících programech a používá se také pro doplňování proteinů. Spirulina je v podstatě modrozelená řasa, která byla objevena Aztéky před tisíci lety a stala se základem jejich stravy. Spirulina je plná antioxidantů a pomáhá při detoxikaci jater. Obsahuje také širokou škálu prvků nezbytných pro zdravé fungování imunitního systému i nervového systému.

Spirulina je dobře známá tím, že je v těle alkalizována, což je důležité, protože zlepšuje funkci jater. Obsahuje chlorofyl, který pomáhá odstraňovat toxiny, jako jsou těžké kovy a různé další znečišťující látky z krve. Spirulina má také vysoký obsah vitamínů B a mnoho dalších vitamínů a minerálů včetně vitamínu E, zinku, mědi, železa a manganu. Spirulina má také vysoký obsah bílkovin a obsahuje aminokyseliny. 

Spirulina, která má extrémně vysokou živinovou koncentraci, zvyšuje energii a pomáhá snižovat krevní tlak, snižovat cholesterol a může dokonce vylučovat candidu z organizmu. Výhody spiruliny jsou opravdu úžasné, a když se používá denně, může tato superpotravina udělat hodně v obnově a zlepšení vašeho zdraví.

Chlorella

Odstranění neurotoxinů z vašeho střeva je rozhodující pro úspěšné odstranění těžkých kovů, toxických chemikálií, detoxikaci chronických infekcí a endogenních toxinů, které jsou produkovány chybami ve střevě a exogenními toxiny, které jíme. Toxicita, konkrétně neurotoxicita, je jednou z hlavních příčin všech chronických onemocnění. 

Chlorella je chelátor - odstraňuje těžké kovy z těla. Je zároveň i mobilizér, tzn. přemísťuje rtuť a další těžké kovy z hlubších struktur do snadněji odstranitelných oblastí.

Těžké kovy zahrnují některé prvky, které jsou nezbytné v malém množství, například železo a měď, ale tyto a další těžké kovy, jako je kadmium a olovo, mohou být ve větším množství toxické. Řasy, včetně chlorely, snižují toxicitu jater, mozku a ledvin. Kromě toho se ukázalo, že chlorella pomáhá snižovat množství dalších škodlivých chemických látek, které se někdy vyskytují v potravinách. Jedním z nich je dioxin, hormonální disruptor, který může kontaminovat zvířata určená pro konzumaci.

Na základě těchto důkazů se zdá, že chlorella může pomoci zlepšit přirozenou schopnost těla odstraňovat toxiny. 

Moringa

Moringa oleifera je strom, jehož každá část je jedlá - listy, kořeny, nezralé semínkové lusky, květiny a semena.

Moringa má protivředové, antioxidační, antihypertenzivní a analgetické vlastnosti. Složky obsažené v listech - jmenovitě polyfenoly, flavonoidy, glukosinoláty a alkaloidy - mají ochranné účinky na srdce, játra, plíce, ledviny a u mužů varlata. Moringa obsahuje vysoké koncentrace polyfenolů pro zvrácení oxidace v játrech a chrání před poškozením jater.

Nutričně má šálek moringových listů téměř 2 gramy bílkovin a je také dobrým zdrojem vitamínů A a C. 

Volné radikály jsou vytvářeny například znečištěním, smaženým jídlem a slunečním zářením. Poškozují naše buňky tím, že způsobí oxidační stres. Protilátkou jsou antioxidanty, jako flavonoidy, polyfenoly a kyselina askorbová, které se vyskytují právě v rostlině moringa.  

moringa

Mladý ječmen

Mladý ječmen je jednou z nejstarších plodin na světě. Na počátku 20. století bylo zjištěno, že výhonky mladé rostliny poskytují výjimečnou řadu živin. Barley Grass je extrémně alkalizující a bohatý na důležité vitamíny a minerály. Ječmen přirozeně obsahuje mnoho klíčových živin, které pomáhají podporovat imunitní systém, kromě vitamínů a minerálů to jsou aminokyseliny, antioxidanty a enzymy. 

Je hojným zdrojem chlorofylu - sloučeniny, která přeměňuje sluneční záření na energii v rostlině. Když je chlorofyl spotřebován, uvolňuje kyslík do krevního řečiště, detoxikuje tělo, má schopnost vázat se na toxické chemikálie a těžké kovy a vyplachovat je z organizmu.

Ječmen nabízí ochranu před zářením a poškozením buněk, regeneruje poškozené buňky a tkáně. Je to tak silný čisticí prostředek, že se doporučuje začít pomalu, aby nedošlo k detoxikačním příznakům, jako jsou bolesti hlavy, vyrážky a nevolnost. To je normální a obvykle je způsobeno uvolňováním toxinů z buněk a tkání. 

Pšeničná tráva

Tráva z pšenice je doplněk vyrobený z rostliny Triticum aestivum. Je považována za super účinnou zdravou stravu s úžasnými výhodami. Obvykle se konzumuje jako čerstvá šťáva, ale také v práškové formě. Čerstvá šťáva z pšeničné trávy je považována za živou potravu. Může být použita jako tonikum pro každodenní zdraví a může dokonce pomoci při léčbě specifických chorob.

Wheat grass je plná silné kombinace živin, díky nimž je velmi užitečná pro vaše zdraví. Má mnoho terapeutických výhod a je známá jako kompletní výživa. Rozsáhlá kombinace vitamínů a živin může z pšeničné trávy učinit výjimečnou volbu pro zlepšení vaší pohody. Pšenice má antioxidační, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. 

Živiny v pšeničné trávě pomáhají tělu při odstraňování nečistot a uložených toxinů. Například chlorofyl pomáhá při detoxikaci těla a pomáhá podporovat zdravou funkci jater. Jakmile je vaše tělo očištěno, můžete vidět zvýšení hladiny energie a lepší zdraví celkově.

Wheat grass má také vysoké hladiny enzymů, které pomáhají při trávení tím, že pomáhají tělu rozkládat jídlo a vstřebávat živiny.

Zelené superpotraviny můžete zakoupit také jako komplexní green mix.  

Ostropestřec mariánský

Milk Thistle je bylinný lék získaný z rostliny ostropestřce mariánského, známé také jako Silybum marianum.

Tato pichlavá rostlina má výrazné fialové květy a bílé žíly, které podle tradičních příběhů byly způsobeny kapkou mléka Panny Marie na její listy. Účinné látky v ostropestřci mariánském jsou skupinou rostlinných sloučenin kolektivně známých jako silymarin. Extrakt z ostropestřce mariánského má vysoké množství silymarinu (mezi 65–80%).

Je známo, že silymarin extrahovaný z ostropestřce mariánského má antioxidační, antivirové a protizánětlivé vlastnosti.

Ve skutečnosti se tradičně používá k léčbě poruch jater a žlučníku, k podpoře produkce mateřského mléka, k prevenci a léčbě rakoviny a dokonce k ochraně jater před kousnutím hadem, alkoholem a jinými environmentálními jedy. Používá se k ochraně jater před toxiny. Zlepšuje funkce jater u lidí s onemocněním jater a může pomoci zmírnit zánět jater a poškození jater.

Pro komplexní ochranu a detoxikaci jater můžete také koupit přípravek Liver Cleanse.

Kurkuma

Už nějakou dobu je známo, že kurkuma (a především v ní obsažený kurkumin) je jednou z nejúčinnějších léčivých bylin s mnoha léčivými vlastnostmi. Kurkuma obsahuje přibližně 3–6% kurcuminoidů, které jsou odpovědné za velkou většinu zdravotních výhod.

Kurkumin má mnoho příznivých účinků odvozených od jeho antivirových, antibakteriálních a antimykotických vlastností. Kurkuma se ukázala být účinná u autoimunitních chorob, jako jsou alergie a astma, IBS (syndrom dráždivého tračníku), a dokonce i kožní stavy, jako je psoriáza.

Nové důkazy naznačují, že antioxidační aktivita kurkuminu může zlepšit zdraví jater tím, že se v těle chová jako detoxikant, čímž se snižuje riziko onemocnění jater. Je tedy vhodná pro přírodní jaterní očistu nebo způsob, jak vyplavit toxiny. Současně má kurkuma schopnost snižovat hladinu cholesterolu a triglyceridů v těle, což zabraňuje poškození jater a zlepšuje zdraví.

Cleavers

V čínské medicíně se svízel přítula používá k rozptylování stagnace a zánětu a při problémech s močením. Tradičně je známý pro léčbu problémové kůže a proplachování  ledvin. Cleavers je vynikající bylinný lék první pomoci.

Cleavers je známý pro jeho použití při čištění lymfatického systému. Je to přirozené diuretikum, takže je také dobrý pro ledviny a močové cesty. Cleavers lze tedy použít k léčbě cystitidy a močových stavů. Protože tonizuje lymfu, může zmírnit otoky žláz a zadržování vody nebo otoky. Je vhodný pro použití při léčení vředů, hrudek v prsou a nádorů. Má proplachovací, dekongestivní a čistící účinek na tělo včetně krve. 

Cleavers má tedy detoxikační, močopudný účinek a zároveň čistí a tonizuje ledviny a močové cesty, takže účinně dokončí činnost uvolňování toxinů z těla. Tímto způsobem je známo, že podporuje tělo při odstraňování přetížení a při čištění.

cleavers

Malic Acid

Kyselina jablečná má řadu výhod pro trávení, detoxikaci a pro podporu aerobních metabolických funkcí.

Kyselina jablečná je kyselina získaná z rostlinných potravin, zejména z jablek. Nutriční účinky kyseliny jablečné jsou podceňovány. Soli forem kyseliny jablečné známé jako maláty jsou meziprodukty Krebsova cyklu: pomáhají při intracelulárním procesu výroby energie.

Kromě toho může být kyselina jablečná použita ke zlepšení trávicích funkcí žaludku dodáním dostatečného množství vodíku pro okyselení žaludku. 1 000 - 1 500 mg kyseliny jablečné může dodávat dostatečné množství vodíku, které je nezbytné ke spuštění uvolňování pepsinu. Nízká produkce kyseliny chlorovodíkové (žaludeční kyseliny) je velmi častým a potenciálně závažným stavem zvaným hypochlorhydrie. Hypochlorhydrie může vést k mnoha zdravotním stavům a nedostatku živin. Několik výživných minerálů je závislých na dostatečném množství žaludeční kyseliny, včetně vápníku, hořčíku, zinku, sodíku, chrómu, mědi, manganu a selenu.

Kyselina jablečná může být použita jako životaschopná náhražka, pokud je funkce žaludku u člověka nízká. Kromě těchto výhod může kyselina jablečná také napomáhat buněčné detoxikaci toxických kovů, zejména hliníku a stroncia. Mimo to pravidelná konzumace kyseliny jablečné významně snižuje svalovou bolest těch, kteří trpí fibromyalgií.

L-Ornitin

L-Ornitin je nonproteinová aminokyselina (nepoužívá se k tvorbě proteinů), která je meziproduktem močovinového cyklu. Ornithin se váže na molekulu známou jako karbamoylfosfát, která vyžaduje produkci amoniaku, a pak se převádí na L-citrulin, čímž se uvolňuje močovina jako vedlejší produkt. Výsledkem toho je snížení koncentrace amoniaku v krvi a současně zvýšení močoviny.

L-Ornithin je považován za důležitý pro stavy, které se vyznačují nadměrnou hladinou amoniaku, a je zaměřen hlavně na jaterní encefalopatii (klinický stav jater) nebo na prodloužené kardiovaskulární cvičení.

U osob s hepatickou encefalopatií a u osob podléhajících kocovině (proces konzumace alkoholu zvýší amoniak v séru) se snižuje únava, pokud je ornithin užíván před konzumací alkoholu.

Snížením koncentrací amoniaku v krvi dochází ke zvýšení výkonu dlouhodobého cvičení (45 minut nebo více). Ornithin tedy zrychluje dobu zotavení po cvičení, pomáhá zvládat chronické onemocnění jater, zlepšuje hojení ran (a zejména spálení) a může zlepšit regeneraci po kocovině.

Autor článku: Ing. Radek Svoboda

Sledujte akce a slevy
Přihlaste se do našeho newsletteru
a budete o všem vědět jako první.
Můžete se kdykoliv odhlásit. Newsletter zasíláme 1x za 14 dní.
Výběr podle značek
Zdravý den Vitargo Viridian Vemoherb Vegan fitness The protein ball Sunwarrior Reflex Pursana Nutriworks Nutrislim Mornflake Myotec Chiba High5 Gusto Good Centzone Blender bottle Adapt