Ať je i Váš rok 2024 plný zdraví a lásky!

TREND: Přerušovaný půst podle Metody Brave

metoda-brave 

Přerušovaný půst je momentálně jedním ze světově nejpopulárnějších wellness a fitness trendů. Jde o cestu, jak optimalizovat tělesnou hmotnost  a v mnoha dalších směrech zlepšit fyzickou i psychickou kondici. Jde o způsob stravování založený na střídání fází – fáze jídla a fáze půstu, a je vhodný pro moderního člověka se sedavým zaměstnáním, popř. pro jedince cca nad 30 let, kdy je vhodné s přibývajícím věkem produkt preventivně aplikovat k doplnění důležitých pojivových aminokyselin (kůže, vazy, klouby). Jeho obrovskou výhodou je snadné osvojení a také šetrnost – na rozdíl od mnohých populárních diet nedevastuje tělo, naopak jej v mnoha směrech posiluje.

EFEKT METODY BRAVE

  • Optimalizace tělesné hmotnosti
  • Pomoc metabolismu při opravě a obnově pojivových tkání, pokožky a vaziv
  • Pomoc metabolismu při očistě
  • Posílení duševní kondice

Zkrátka se budete cítit lépe po fyzické i psychické stránce.

 Brave Metoda je druh přerušovaného půstu. Je velmi jednoduchá a také pozvolná.

METODA BRAVE – JE PRO MĚ?

Brave Metoda je druh přerušovaného půstu. Je velmi jednoduchá a také pozvolná. A právě díky tomu jde o jeden z nejefektivnějších způsobů, jak s přerušovaným půstem začít. U každé změny platí, že je trvalá pouze v případě, kdy je postupná. Čím mírnější a postupnější posun, tím trvalejší výsledek. A u změny stravovacích návyků to platí dvojnásobně.

Než se pustíme na konkrétní pokyny, řekněme si pár důležitých věcí, které je třeba mít neustále na paměti:

  1. Brave Metoda není dieta. Jde o stravovací návyk. Návyk, který nám, když si jej osvojíme v dlouhodobém měřítku, velmi pomůže.

  2. Součástí každé optimalizace hmotnosti je také psychika. Je tedy velmi vhodné a prospěšné přistupovat k proměně stravovacích návyků s klidnou, uvolněnou hlavou, a nebrat ji jako něco, co je nutné protrpět, abychom dosáhli kýženého výsledku. Pokud to pojmete takto, nebude to fungovat optimálně. Je třeba pomýšlet na Brave Metodu jako cestu, jak si udělat perfektní den, který začne tím, že si dáme luxusní drink, a dál už není třeba na nic myslet.

  3. V každém týdnu si udělejte 3 až 7 dnů s metodou Brave. Pokud Vám vyjde metoda na každý den, je to výborné. Na druhou stranu, pokud vynecháte a dáte si např. standardní hotelovou snídani, nic se neděje, další den pokračujte opět s metodou Brave. Důležité je nevystavovat se zbytečnému stresu, rozmezí pro každý týden je přece 3 až 7 dnů.
     

JAK POSTUPOVAT?

KROK no.1 – prodloužení nočního půstu

Všichni z nás už jeden půst podstupujeme – během noci, když spíme. Pokud si např. dáme poslední jídlo v 19:00 a pak až v 7:00, máme za sebou 12ti hodinový půst! Gratulujeme! A nyní zkuste tento půst prodloužit na 14 hodin – dejte si první jídlo až v 9:00. 

KROK no.2 – drink Ancient Brave

Abyste se vyhnuli “hladovění”, dejte si ráno namísto snídaně jeden z drinků Ancient Brave podle Varianty č. 1 nebo Varianty č. 2: 

Varianta č.1 je vhodná pro jedince, kteří jsou zvyklí pouze na malou a lehkou snídani, popř. pro jedince kteří snídani vynechávají, protože i zde má směs svůj význam vzhledem k optimalizaci a restartu metabolizmu.

  • Základní směs: 2 lžičky Cacao + Collagen nebo Coffee + Collagen a 250 ml horké vody.  Směs lze v případě požadavku vyššího příjmu grass fed kolagenu obohatit o 1 až 2 čajové lžíčky Grass Fed True Collagen
  • Další jídlo nejdříve v 9:00

  • Postupně posuňte na 11:00

Varianta č.2 je vhodná pro všechny jedince, kteří jsou zvyklí na vydatnější ranní snídani. 

  • Základní směs: 2 lžičky Cacao + Collagen nebo Coffee + Collagen, dále přidat 1 čajovou lžičku True MCT a 250 ml horké vody. Dávku MCT lze následně po otestování bezproblémového trávení zvýšit na 2 čajové lžičky. V případě požadavku vyššího příjmu grass fed kolagenu je možné přidat 1 až 2 čajové lžíce Grass Fed True Collagen.

  • Další jídlo nejdříve v 9:00

  • Postupně posuňte na 11:00

KROK no.3 – proměna stravovacích návyků

Takto zkuste postupovat co nejdéle, až se budete cítit lépe a vaše stravovací návyky se promění. A to je vše! Samozřejmě, jakýkoli půst, i ten přerušovaný, je dobré zkoušet, pokud zrovna nepodstupujeme zátěžovou situaci – pokud jste ve velkém stresu, léčíte se z jakékoli choroby, půst bez problémů ukončete.

Přejeme hodně štěstí!

Přírodní produkty pro zdravé hubnutí a podporu zdraví metodou přerušovaného půstu.

 

Sledujte akce a slevy
Přihlaste se do našeho newsletteru
a budete o všem vědět jako první.
Můžete se kdykoliv odhlásit. Newsletter zasíláme 1x za 14 dní.
Výběr podle značek
Zdravý den Vitargo Viridian Vemoherb Vegan fitness The protein ball Sunwarrior Reflex Pursana Nutriworks Nutrislim Mornflake Myotec Chiba High5 Gusto Good Centzone Blender bottle Adapt